Iklan-Iklan · Kopi & Teh

Produk-Produk Jenama Nifa Cafe

KHASIAT KOPI PRACAMPURAN TONGKAT ALI PLUS
1. TONGKAT ALI- Merangsang pengeluaran hormon testostrone secara semulajadi oleh badan hingga ke peringkat optima (penting bagi meningkatkan keupayaan seksual lelaki).
2. GANODERMA-Sifat Anti Kanser Dan Anti Radikal Bebas dan Meningkatkan sistem imunisasi badan untuk melawan pelbagai penyakit kronik.
3. GINSENG-Memperlancar Peredaran Darah, Memperkuat Stamina Tubuh, Memperlambat Proses Penuaan dan Menghaluskan Kulit
4. GUARANA-Sebagai Perangsang Tenaga, Menyekat Selera Berlebihan, Mengatasi Sakit Kepala dan Meneguhkan Otot Jantung.
5. MACA- meningkatkan tenaga dan kesuburan serta menyembuhkan masalah pernafasan

KHASIAT KOPI ARABIKA
1. COLLAGEN MARINE- Mengurangkan Kedutan dan Meningkatkan Kelembapan Kulit
2. GLUKOSA- meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
3. MINYAK ISIRUNG KELAPA SAWIT- mengawal kolesterol, menghindari atherosklerosis dan penyakit kardiovaskular, meningkatkan metabolisme badan, mengurangkan selera makan dan menguatkan sistem imun / pertahanan badan. membantu merawat Alzheimer dan penyakit saraf

arabika.jpg

KHASIAT KOPI SUSU KAMBING
1. COLLAGEN MARINE- Mengurangkan Kedutan dan Meningkatkan Kelembapan Kulit
2. SUSU KAMBING- Mengandungi komponen antioksidan protein mengawal & mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas, membasmi sel kanser, mengawal sel kulit dari sinar UV dan penting untuk masalah penyakit berkaitan penuaan. Selain itu kandungan Selenium paling tinggi dalam susu kambing berbanding susu lembu @ lain-lain susu Selenium dikatakan sebagai senjata efektif melawan kanser.Hasil kajian Dr. Larry Clark dari Arizona Cancer Centre menunjukkan supplemen selenium mengurangkan risiko kanser paru-paru sebanyak 46%, kanser kolon.

Sama seperti susu ibu, pH susu kambing beralkali berbanding dengan susu lembu yang asidik.Susu kambing dapat meneutralkan asid dalam perut dan mengujudkan persekitaran yang lebih beralkali – baik untuk sistem penghadaman dan dapat mengatasi masalah penyakit seperti gastrik, ulser perut.

 

susu kambing.jpg

KHASIAT KOPI PRACAMPURAN CAPPUCINO COLLAGEN PLUS GOJI
1. GINGKO BILOBA-Menajamkan otak dan juga merupakan vitamin otak dan mengawal emosi walaupun usia meningkat tua.
2. GINSENG-Memperlancar Peredaran Darah, Memperkuat Stamina Tubuh, Memperlambat Proses Penuaan dan Menghaluskan Kulit
3. UBIJAGA-Melancarkan perjalanan darah dan Meningkatkan Ransangan Seksual.
4. GANODERMA-Sifat Anti Kanser Dan Anti Radikal Bebas dan Meningkatkan sistem imunisasi badan untuk melawan pelbagai penyakit kronik.
5. TONGKAT ALI- Merangsang pengeluaran hormon testostrone secara semulajadi oleh badan hingga ke peringkat optima (penting bagi meningkatkan keupayaan seksual lelaki).
6. GUARANA-Sebagai Perangsang Tenaga, Menyekat Selera Berlebihan, Mengatasi Sakit Kepala dan Meneguhkan Otot Jantung.
7. HABBATUSSAUDA-Sabda Rasulullah s.a.w. “Tetapkanlah kamu dengan habbatus-sawda kerana padanya terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali as-saam (maut)”. Riwayat Bukhari & Muslim.
8. COLLAGEN MARINE- Mengurangkan Kedutan dan Meningkatkan Kelembapan Kulit
9. GOJI-Goji dapat membantu memperbaiki kualiti darah & kesihatan saluran darah bagi memastikan kesemua organ penting memperolehi zat dan oksigen yang cukup bagi menguatkan fungsi mereka.
10. MADU-Mengelak dari kegemukan, Memulihkan Penyakit Berpanjangan, Memulihkan Batuk Dan Lelah serta Baik Untuk Perempuan Bersalin.
11. MACA- meningkatkan tenaga dan kesuburan serta menyembuhkan masalah pernafasan.

cupocina

KHASIAT KOPI PRACAMPURAN MAHKOTA DEWA

1. MISAI KUCING- pokok misai kucing ini telah digunakan, secara tradisional untuk merawat penyakit kencing manis dan batu karang.
2. KUNYIT HITAM -Kunyit ini mempunyai nilai mistik serta dikatakan boleh memanjangkan usia, serta merawat ketumbuhan pada sendi dan penyakit kusta, merawat kecacingan, menambah selera makan, kecergasan selepas haid dan nifas, sakit perut, asma dan penyakit kulit.
3. HEMPEDU BUMI- Untuk melancarkan peredaran darah, menguatkan pertahanan badan, Untuk mengurangkan berat badan, membuang angin,melawas membuang air kecil dan air besar dan manambah tenaga. membantu penghadaman.
4. TEMULAWAK-Temulawak digunakan sebagai agen pencegahan penuaan, penawar sakit puan, masalah hati, demam kuning dan batu karang
5. JERANGAU-Jerangau mempunyai ciri-ciri anti-oksidan, merawat asma, mengubati sakit perut yang disebabkan oleh gastric
6. KULIT MANGGIS-Kulit Manggis mengandungi xanthone sebagai anti-oksidan & anti radang. Sifat antioksidannya melebihi vitamin E dan vitamin C.
7. GOJI-Goji dapat membantu memperbaiki kualiti darah & kesihatan saluran darah bagi memastikan kesemua organ penting memperolehi zat dan oksigen yang cukup bagi menguatkan fungsi mereka.
8. HABBATUSSAUDA-Sabda Rasulullah s.a.w. “Tetapkanlah kamu dengan habbatus-sawda kerana padanya terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali as-saam (maut)”. Riwayat Bukhari & Muslim.
9. BUAH PALA-Buah Pala dapat membantu melegakan masalah kembung dan senak perut, sakit kepala, selsema dan lenguh-lenguh sendi
10. PEGAGA-Tumbuhan ini kaya dengan pelbagai zat makanan seperti protein, gentian, zat besi, vitamin A dan C. Walaubagaimanapun pengamalan secara berterusan dapat mengekalkan awet muda dan juga mengelakkan masalah kegemukan serta menyihatkan badan.
11. MADU-Mengelak dari kegemukan, Memulihkan Penyakit Berpanjangan, Memulihkan Batuk Dan Lelah serta Baik Untuk Perempuan Bersalin.
12. TUNJUK LANGGIT- Menstabilkan dan melancarkan sistem peredaran darah, Menstabilkan kadar glukosa dan meningkatkan paras insulin pancreas, Mengurangkan kandungan kolestrol jahat (LDL), meningkatkan sel-sel darah merah dan mengimbangi metabilisma tubuh.

dewa

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s